Marktplaats Lekkerder bij de Boer is nu volwassen en klaar voor groei

door | wo 18 september 2024 | Algemeen | 0 Reacties

VLISSINGEN – De online marktplaats Lekkerder bij de Boer heeft een nieuwe mijlpaal bereikt en is klaar voor de volgende groeifase. Met meer dan 2.000 aangesloten boeren en een groeiend aantal trouwe consumenten, is het platform dé spil in de korte voedselketen in Nederland. Maandelijks bezoeken bijna 200.000 consumenten het platform, op zoek naar verse, lokale producten. Door boeren en consumenten rechtstreeks met elkaar te verbinden, zet Lekkerder bij de Boer een belangrijke stap richting een duurzame toekomst waarin lokaal en seizoensgebonden eten de norm is.

Wat is Lekkerder bij de Boer?

Lekkerder bij de Boer is een online marktplaats waar boeren zelf hun producten aanbieden, waardoor consumenten rechtstreeks zaken doen met de boer. Via het platform kunnen mensen eenvoudig en veilig producten bestellen, zoals verse groenten, fruit, zuivel, vlees en andere streekproducten. Het unieke aan onze marktplaats is dat consumenten precies weten waar hun voedsel vandaan komt, en dat boeren de volledige controle behouden over de verkoop van hun producten. Door de korte keten – waarbij er geen grote tussenpersonen betrokken zijn – krijgen boeren een eerlijke prijs voor hun producten, en kunnen consumenten genieten van de beste lokale en seizoensgebonden producten.

Steeds meer online boodschappen

Mensen doen steeds vaker hun boodschappen online, en Lekkerder bij de Boer speelt hier perfect op in. Het gemak van online bestellen, gecombineerd met meerdere bezorg- en ophaalmogelijkheden, maakt het voor consumenten steeds aantrekkelijker om lokaal te kopen. Klanten kunnen kiezen uit verschillende opties: online afrekenen en de producten zelf ophalen bij de boer, de producten laten bezorgen door de boer zelf, of gebruik maken van boeren die via transportdiensten door heel Nederland leveren. Het gemak en de flexibiliteit die dit biedt, zijn belangrijke redenen voor consumenten om voor online boodschappen bij Lekkerder bij de Boer te kiezen.

Klaar voor de toekomst

In de afgelopen jaren is het platform uitgegroeid tot de grootste speler in de korte keten van Nederland. De vraag naar lokaal geproduceerd voedsel groeit, en Lekkerder bij de Boer speelt hierop in door consumenten bewuster te maken van waar hun eten vandaan komt. De seizoensgebonden en lokale focus zorgt niet alleen voor een lagere ecologische voetafdruk, maar versterkt ook de band tussen boer en consument.

De volgende stap voor Lekkerder bij de Boer is het verder uitbreiden van het platform met nieuwe functies, zoals een verbeterde digitale gids en aanvullende tools voor boeren om hun producten nog efficiënter aan te bieden. Ook worden er meer initiatieven ontwikkeld om de betrokkenheid van consumenten te vergroten, met focus op transparantie, duurzaamheid en regionale verbinding.

Met een solide basis en volop kansen voor verdere groei is Lekkerder bij de Boer klaar om haar impact in de markt te vergroten en nog meer consumenten aan te trekken om rechtstreeks bij de boer te kopen.

Leuk dat je dit artikel hebt bekeken. Hopelijk ga je na het bezoeken van onze site (vaker) kopen bij de boer. Een handig hulpmiddel daarbij is onze app. Deze kun je downloaden in App Store (iOS) en Google Play (Android). Veel plezier!

Thomas

Initiatiefnemer en aanjager, Lekkerder bij de Boer

Boerderijwinkel beginnen? Zo doe je dat!

Boerderijwinkel beginnen? Zo doe je dat!

Het starten van een boerderijwinkel is een unieke kans om jouw passie voor lokale producten te delen, klanten dichter bij de bron te brengen en tegelijkertijd meer controle te krijgen over de prijsvorming en kwaliteit van jouw aanbod. Maar waar begin je? In deze gids...

Regels rondom rauwe melk.  Noodzakelijk of onnodig betuttelend?

Regels rondom rauwe melk. Noodzakelijk of onnodig betuttelend?

Vanaf januari 2025 worden boeren die rauwe melk verkopen verplicht hun product vaker te laten testen op ziekteverwekkers. Deze maatregel, opgelegd door het ministerie van VWS, brengt kosten van €150-€175 per test met zich mee, wat bij boeren tot zorgen leidt. De...

Samen voor duurzamer voedsel: ook bij extreme regenval (VIDEO)

Samen voor duurzamer voedsel: ook bij extreme regenval (VIDEO)

De impact van extreem weer op de Nederlandse landbouw De afgelopen maanden heeft extreme regenval in Nederland geleid tot verzadigde akkers en verrottende gewassen. Dit veroorzaakt aanzienlijke problemen voor boeren, zoals mislukte oogsten en vertragingen bij het...

Weer reeks inbraken boerderijwinkels; help voorkomen

Weer reeks inbraken boerderijwinkels; help voorkomen

Vorige week is er opnieuw ingebroken in een boerderijwinkel in Middelburg, Zeeland. Dit incident volgt op een reeks inbraken op Walcheren gedurende die week daarvoor. Deze inbraken vertonen sterke gelijkenissen met de golf van inbraken die in maart 2023 plaatsvond,...