Weer reeks inbraken boerderijwinkels; help voorkomen

door | ma 20 mei 2024 | Nieuws | 0 Reacties

Vorige week is er opnieuw ingebroken in een boerderijwinkel in Middelburg, Zeeland. Dit incident volgt op een reeks inbraken op Walcheren gedurende die week daarvoor. Deze inbraken vertonen sterke gelijkenissen met de golf van inbraken die in maart 2023 plaatsvond, waarbij meerdere boerderijwinkels in Nederland werden getroffen.

Inbraken door heel Nederland in maart 2023

In maart 2023 werden boerderijwinkels in verschillende dorpen door het hele land slachtoffer van inbraken. Boerderijwinkels in o.a. Rhenen, Simpelveld, Texel, Zuidland, Vlijmen, Harskamp, Ruurlo, Hoogezand, Garderen, Hierden, Scherpenzeel, Middelburg, Vlissingen en Goes werden getroffen. De dieven richtten zich voornamelijk op contant geld, maar in sommige gevallen werden ook waardevolle producten gestolen.

Verdachte situaties om te rapporteren

Het publiek kan verdachte situaties rapporteren aan winkelpersoneel of de politie, zoals:

  • Personen die zich ongewoon gedragen of zonder duidelijke reden in de buurt van de boerderijwinkel rondhangen.
  • Voertuigen die ‘s nachts of op ongebruikelijke tijdstippen rond de winkel worden gezien.
  • Individuen die proberen toegang te krijgen tot afgesloten delen van de boerderijwinkel.
  • Onbekenden die veel interesse tonen in de beveiligingsmaatregelen van de winkel.
  • Personen die de winkel of de omgeving fotograferen zonder toestemming.
  • Personen die proberen zich te verbergen of snel weggaan als ze worden opgemerkt.

Waarschuwing en advies

Boeren en eigenaren van boerderijwinkels worden met klem aangeraden om geen contant geld in hun winkels achter te laten, de kassalade open te zetten en om verdachte activiteiten onmiddellijk te melden bij de politie. Het publiek wordt opgeroepen om extra waakzaam te zijn en verdachte situaties te melden.

Foto-credits: illustratie van een dief in de nacht die een greep doet uit de kassalade in een boerderijwinkel. Gemaakt met Dall-E.

Leuk dat je dit artikel hebt bekeken. Hopelijk ga je na het bezoeken van onze site (vaker) kopen bij de boer. Een handig hulpmiddel daarbij is onze app. Deze kun je downloaden in App Store (iOS) en Google Play (Android). Veel plezier!

Thomas

Initiatiefnemer en aanjager, Lekkerder bij de Boer

Samen voor duurzamer voedsel: ook bij extreme regenval (VIDEO)

Samen voor duurzamer voedsel: ook bij extreme regenval (VIDEO)

De impact van extreem weer op de Nederlandse landbouw De afgelopen maanden heeft extreme regenval in Nederland geleid tot verzadigde akkers en verrottende gewassen. Dit veroorzaakt aanzienlijke problemen voor boeren, zoals mislukte oogsten en vertragingen bij het...

Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024

Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024

Op 1 mei 2024 viert Lekkerder bij de Boer vijf jaar succes in het verbinden van consumenten met lokale boeren en hun producten. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt de Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024 georganiseerd. Het doel is erkenning te geven aan de...

Marketing en Communicatie Specialist Stage

Marketing en Communicatie Specialist Stage

Jouw stage bij Lekkerder bij de Boer betekent kennis maken en kennis opdoen van nagenoeg alle facetten van online marketing en communicatie. Wij zijn de online wegwijzer naar en marktplaats van verse producten uit de buurt. Heb jij, net als wij, torenhoge ambities?...