Lekkerder bij de Boer scoort hoge klanttevredenheid

door | di 11 juni 2024 | Informatief, Nieuws, Onderzoek | 0 Reacties

Lekkerder bij de Boer heeft in het Groot Nationaal Boerderijwinkel Onderzoek 2024* een Net Promoter Score (NPS) van 47,5 behaald. Deze score bevestigt de tevredenheid en loyaliteit van onze klanten en onderstreept onze missie om de voedseltransitie te bevorderen.

Wat is de NPS Score?  

De NPS (Net Promoter Score) is een meetinstrument voor klanttevredenheid dat wordt berekend door het percentage klanten dat ons een score van 9 of 10 geeft (Promoters) te verminderen met het percentage klanten dat ons een score van 0 tot 6 geeft (Detractors). Klanten die een score van 7 of 8 geven, worden als Passives beschouwd. Onze NPS score van 47,5 betekent dat een aanzienlijk deel van onze klanten bereid is ons aan te bevelen aan anderen.

Onderzoeksresultaten

Uit het onderzoek onder 413 deelnemers blijkt het volgende:

– Promoters (score 9-10): 225 klanten (54,5%)

– Passives (score 7-8): 159 klanten (38,5%)

– Detractors (score 0-6): 29 klanten (7%)

De hoge NPS score duidt op sterke klanttevredenheid en merkloyaliteit, wat essentieel is voor het succes van ons platform.

Klanttevredenheid en Loyaliteit  

De klanttevredenheid, die ook wel klantgeluk of klantenloyaliteit genoemd wordt, is een belangrijke maatstaf voor het succes van onze dienstverlening. Het bevestigt dat onze klanten de waarde en kwaliteit van de producten die zij via ons platform direct van de boer kunnen kopen, zeer waarderen.

Ons Platform en Dienstverlening

Lekkerder bij de Boer biedt een digitaal platform dat boeren in contact brengt met de consument. Ons doel is om boeren een eerlijke prijs te laten krijgen voor hun producten, terwijl consumenten genieten van verse, seizoensgebonden en betaalbare producten rechtstreeks van de boer. Wij faciliteren deze transacties door een gemakkelijke en betrouwbare marktplaats aan te bieden waar klanten bewuste keuzes kunnen maken over wat ze eten en waar het vandaan komt.

Motivatie

“De resultaten van dit onderzoek bevestigen de waardering van onze klanten voor onze inzet voor verse, lokale en duurzame producten,” aldus Thomas Siahaya, founder van Lekkerder bij de Boer. “Deze score motiveert ons om door te gaan met het verbeteren van onze diensten en het versterken van de relatie tussen boeren en consumenten.”

Toekomstplannen  

Lekkerder bij de Boer blijft zich inzetten voor het verbeteren van de klanttevredenheid en het bevorderen van de voedseltransitie. We zullen blijven luisteren naar de feedback van onze gebruikers en inspelen op hun behoeften om de klanttevredenheid verder te verhogen. Onze focus blijft liggen op het faciliteren en toegankelijk maken van de levering van seizoensgebonden, lokale producten van hoge kwaliteit, rechtstreeks door onze aangesloten boeren.

* Het Groot Nationaal Boerderijwinkel Onderzoek 2024 is een grootschalige enquête die door Lekkerder bij de Boer wordt uitgevoerd om de tevredenheid en ervaringen van klanten bij boerderijwinkels in kaart te brengen. Dit onderzoek biedt waardevolle inzichten in de voorkeuren en behoeften van consumenten die ervoor kiezen om hun voedsel direct bij de boer te kopen. De resultaten van het onderzoek helpen ons om onze diensten continu te verbeteren en de kloof tussen boeren en consumenten te verkleinen. Dit jaar hebben bijna 1200 respondenten deelgenomen. Daarvan hebben 413 deelnemers antwoord gegeven op de vraag: “Hoe waarschijnlijk is het dat je Lekkerder bij de Boer zou aanbevelen aan vrienden, familie of collega’s?” 
Deze representatieve steekproef van onze klantenkring helpt ons bij het verder versterken van de klanttevredenheid en loyaliteit aan ons platform en de aangesloten boeren.

Leuk dat je dit artikel hebt bekeken. Hopelijk ga je na het bezoeken van onze site (vaker) kopen bij de boer. Een handig hulpmiddel daarbij is onze app. Deze kun je downloaden in App Store (iOS) en Google Play (Android). Veel plezier!

Thomas

Initiatiefnemer en aanjager, Lekkerder bij de Boer

Samen voor duurzamer voedsel: ook bij extreme regenval (VIDEO)

Samen voor duurzamer voedsel: ook bij extreme regenval (VIDEO)

De impact van extreem weer op de Nederlandse landbouw De afgelopen maanden heeft extreme regenval in Nederland geleid tot verzadigde akkers en verrottende gewassen. Dit veroorzaakt aanzienlijke problemen voor boeren, zoals mislukte oogsten en vertragingen bij het...

Weer reeks inbraken boerderijwinkels; help voorkomen

Weer reeks inbraken boerderijwinkels; help voorkomen

Vorige week is er opnieuw ingebroken in een boerderijwinkel in Middelburg, Zeeland. Dit incident volgt op een reeks inbraken op Walcheren gedurende die week daarvoor. Deze inbraken vertonen sterke gelijkenissen met de golf van inbraken die in maart 2023 plaatsvond,...

Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024

Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024

Op 1 mei 2024 viert Lekkerder bij de Boer vijf jaar succes in het verbinden van consumenten met lokale boeren en hun producten. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt de Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024 georganiseerd. Het doel is erkenning te geven aan de...

Marketing en Communicatie Specialist Stage

Marketing en Communicatie Specialist Stage

Jouw stage bij Lekkerder bij de Boer betekent kennis maken en kennis opdoen van nagenoeg alle facetten van online marketing en communicatie. Wij zijn de online wegwijzer naar en marktplaats van verse producten uit de buurt. Heb jij, net als wij, torenhoge ambities?...