Samen voor duurzamer voedsel: ook bij extreme regenval (VIDEO)

door | wo 29 mei 2024 | Nieuws | 0 Reacties

De impact van extreem weer op de Nederlandse landbouw

De afgelopen maanden heeft extreme regenval in Nederland geleid tot verzadigde akkers en verrottende gewassen. Dit veroorzaakt aanzienlijke problemen voor boeren, zoals mislukte oogsten en vertragingen bij het zaaien van nieuwe gewassen, wat onvermijdelijk resulteert in lagere opbrengsten. Deze omstandigheden zullen waarschijnlijk leiden tot stijgende prijzen voor basisproducten zoals uien, wortelen en aardappelen.

Onze rol in de voedseltransitie

Bij Lekkerder bij de Boer streven we ernaar de lokale voedselketen te versterken door boeren direct te verbinden met consumenten. Door lokaal en seizoensgebonden te eten, verminderen we de afhankelijkheid van geïmporteerde producten en ondersteunen we de lokale boeren. Dit is in tijden van landbouwcrisis bijzonder belangrijk.

Flexibiliteit en duurzaamheid in landbouw

De huidige weersomstandigheden benadrukken de noodzaak voor aanpassingen in landbouwpraktijken en beleidsmaatregelen. Voorstellen zoals het afschaffen van de kalenderlandbouw, waardoor boeren meer flexibiliteit krijgen in oogsttijden, zijn essentieel. Daarnaast kunnen gunstigere fiscale regels boeren helpen om slechte oogsten op te vangen. Bij Lekkerder bij de Boer zetten we ons in voor deze veranderingen en werken we samen met boeren om duurzame en weerbestendige landbouwpraktijken te bevorderen.

Jouw rol in de voedseltransitie

Als consument kun jij een belangrijke rol spelen door bewuste keuzes te maken. Door direct bij de boer te kopen en seizoensgebonden en lokaal te eten, help je niet alleen de boeren, maar krijg je ook toegang tot verse en smaakvolle producten. Lekkerder bij de Boer maakt het je gemakkelijk door een breed scala aan lokale producten aan te bieden via onze digitale gids en online marktplaats.

Duurzamere en veerkrachtigere voedselketen

De extreme regenval en de daaruit voortvloeiende mislukte oogsten tonen de kwetsbaarheid van onze voedselvoorziening voor weersomstandigheden. Bij Lekkerder bij de Boer zijn we vastbesloten om samen met jou bij te dragen aan een duurzamere en veerkrachtigere voedselketen. Door lokale boeren te ondersteunen en te kiezen voor seizoensgebonden producten, werken we gezamenlijk aan een duurzamere toekomst.


Bij Lekkerder bij de Boer werken we dagelijks aan het verkleinen van de kloof tussen boer en consument. Samen kunnen we de voedseltransitie realiseren en een eerlijker, duurzamer voedselsysteem creëren. Bezoek onze website en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een groenere toekomst.

Leuk dat je dit artikel hebt bekeken. Hopelijk ga je na het bezoeken van onze site (vaker) kopen bij de boer. Een handig hulpmiddel daarbij is onze app. Deze kun je downloaden in App Store (iOS) en Google Play (Android). Veel plezier!

Thomas

Initiatiefnemer en aanjager, Lekkerder bij de Boer

Weer reeks inbraken boerderijwinkels; help voorkomen

Weer reeks inbraken boerderijwinkels; help voorkomen

Vorige week is er opnieuw ingebroken in een boerderijwinkel in Middelburg, Zeeland. Dit incident volgt op een reeks inbraken op Walcheren gedurende die week daarvoor. Deze inbraken vertonen sterke gelijkenissen met de golf van inbraken die in maart 2023 plaatsvond,...

Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024

Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024

Op 1 mei 2024 viert Lekkerder bij de Boer vijf jaar succes in het verbinden van consumenten met lokale boeren en hun producten. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt de Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024 georganiseerd. Het doel is erkenning te geven aan de...

Marketing en Communicatie Specialist Stage

Marketing en Communicatie Specialist Stage

Jouw stage bij Lekkerder bij de Boer betekent kennis maken en kennis opdoen van nagenoeg alle facetten van online marketing en communicatie. Wij zijn de online wegwijzer naar en marktplaats van verse producten uit de buurt. Heb jij, net als wij, torenhoge ambities?...