Hooikoorts? Honing van lokale bijen kan goed helpen

door | do 01 juni 2023 | Informatief, Nieuws, Onderzoek | 0 Reacties

Mensen die er last van hebben, die weten het precies: het is weer ‘hooikoorts tijd’!

In de meeste gevallen is hooikoorts een allergie tegen bepaalde pollen. Het soort pollen waarmee je in aanraking komt is afhankelijk van het klimaat en de natuur.

Wist je dat honing van Nederlandse bodem juist die pollen bevat waaraan hooikoorts patiënten in Nederland worden blootgesteld?

Ga je honing inzetten tegen je hooikoortsklachten, gebruik dan dus altijd lokale honing!

De 🐝 🐝 🐝 vliegen heel de dag rond op zoek naar nectar. Zo komen ze ook in aanraking met allerlei andere pollen en die vind je terug in de honing. Het zijn als het ware antistoffen die je tot je neemt door het gebruik van honing.

Lokale honing 🍯 is een natuurproduct, wat inhoudt dat het ene seizoen bijvoorbeeld de bloemenhoning net iets anders smaakt of net iets andere kleur heeft dan een vorig seizoen.

Lokale honing is een product wat afhankelijk is van landschap en bloeiende bloemen 🌷 💐🌺🌷🌼 en planten.

Let wel: gebruik tegen hooikoorts een theelepeltje honing per dag. Dat is voldoende. Wel koud, rechtstreeks uit het potje. Niet in hete thee mengen, want dan neemt de werking af. Wil je toch honing in je thee doen omdat het lekker is, wacht dan heel even tot de thee wat is afgekoeld.

Ook op ons platform staan imkerijen vermeld die honing van eigen (Nederlandse!) bijen verkopen.

Boerderij verkooppunten in de korte keten met honing bij jou in de buurt

Leuk dat je dit artikel hebt bekeken. Hopelijk ga je na het bezoeken van onze site (vaker) kopen bij de boer. Een handig hulpmiddel daarbij is onze app. Deze kun je downloaden in App Store (iOS) en Google Play (Android). Veel plezier!

Thomas

Initiatiefnemer en aanjager, Lekkerder bij de Boer

Boerderijwinkel beginnen? Zo doe je dat!

Boerderijwinkel beginnen? Zo doe je dat!

Boerderijwinkels zijn steeds populairder geworden in de afgelopen jaren. Consumenten zijn zich meer bewust geworden van het belang van het ondersteunen van lokale boeren en het kopen van verse, seizoensgebonden producten. Het runnen van een boerderijwinkel kan echter...

Hoe bepaalt de boer de prijs van zijn product?

Hoe bepaalt de boer de prijs van zijn product?

Als consumenten zijn we ons er vaak niet van bewust dat de prijs van het voedsel dat we kopen een lange weg heeft afgelegd voordat het in onze handen komt. De prijs die we betalen, wordt beïnvloed door verschillende factoren, van het weer tot de economische...

Provincie Zeeland verleent subsidie aan Lekkerder bij de Boer

Provincie Zeeland verleent subsidie aan Lekkerder bij de Boer

Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland hebben recent een subsidie van €15.000 toegekend aan Lekkerder bij de Boer voor de doorontwikkeling van het platform en de organisatie van activiteiten in 2023. Doel is vergroting van de afzet van producten via korte...

Verlichte trekker optochten in Nederland

Verlichte trekker optochten in Nederland

In heel Nederland worden af en toe verlichte trekker optochten georganiseerd. Dit zijn optochten waarbij tientallen trekkers van boeren, aangekleed met (kilo)meters lange lichtsnoeren, over polderwegen, binnenwegen, dorpskerken en steden rijden. Warme kerstgroet in de...