Hooikoorts? Honing van lokale bijen kan goed helpen

door | do 01 juni 2023 | Informatief, Nieuws, Onderzoek | 0 Reacties

Mensen die er last van hebben, die weten het precies: het is weer ‘hooikoorts tijd’!

In de meeste gevallen is hooikoorts een allergie tegen bepaalde pollen. Het soort pollen waarmee je in aanraking komt is afhankelijk van het klimaat en de natuur.

Wist je dat honing van Nederlandse bodem juist die pollen bevat waaraan hooikoorts patiënten in Nederland worden blootgesteld?

Ga je honing inzetten tegen je hooikoortsklachten, gebruik dan dus altijd lokale honing!

De 🐝 🐝 🐝 vliegen heel de dag rond op zoek naar nectar. Zo komen ze ook in aanraking met allerlei andere pollen en die vind je terug in de honing. Het zijn als het ware antistoffen die je tot je neemt door het gebruik van honing.

Lokale honing 🍯 is een natuurproduct, wat inhoudt dat het ene seizoen bijvoorbeeld de bloemenhoning net iets anders smaakt of net iets andere kleur heeft dan een vorig seizoen.

Lokale honing is een product wat afhankelijk is van landschap en bloeiende bloemen 🌷 💐🌺🌷🌼 en planten.

Let wel: gebruik tegen hooikoorts een theelepeltje honing per dag. Dat is voldoende. Wel koud, rechtstreeks uit het potje. Niet in hete thee mengen, want dan neemt de werking af. Wil je toch honing in je thee doen omdat het lekker is, wacht dan heel even tot de thee wat is afgekoeld.

Ook op ons platform staan imkerijen vermeld die honing van eigen (Nederlandse!) bijen verkopen.

Boerderij verkooppunten in de korte keten met honing bij jou in de buurt

Leuk dat je dit artikel hebt bekeken. Hopelijk ga je na het bezoeken van onze site (vaker) kopen bij de boer. Een handig hulpmiddel daarbij is onze app. Deze kun je downloaden in App Store (iOS) en Google Play (Android). Veel plezier!

Thomas

Initiatiefnemer en aanjager, Lekkerder bij de Boer

Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024

Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024

Op 1 mei 2024 viert Lekkerder bij de Boer vijf jaar succes in het verbinden van consumenten met lokale boeren en hun producten. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt de Lekkerder Boerderijwinkel Verkiezing 2024 georganiseerd. Het doel is erkenning te geven aan de...

Marketing en Communicatie Specialist Stage

Marketing en Communicatie Specialist Stage

Jouw stage bij Lekkerder bij de Boer betekent kennis maken en kennis opdoen van nagenoeg alle facetten van online marketing en communicatie. Wij zijn de online wegwijzer naar en marktplaats van verse producten uit de buurt. Heb jij, net als wij, torenhoge ambities?...

Boerderijwinkel beginnen? Zo doe je dat!

Boerderijwinkel beginnen? Zo doe je dat!

Boerderijwinkels zijn steeds populairder geworden in de afgelopen jaren. Consumenten zijn zich meer bewust geworden van het belang van het ondersteunen van lokale boeren en het kopen van verse, seizoensgebonden producten. Het runnen van een boerderijwinkel kan echter...